Пиво - кращий захист від радіації.

Пиво - кращий захист від радіації.

 

Лише  0,5 л пінного напою здатні уберегти вас від дії радіоактивного випромінювання. До таких висновків прийшли японські дослідники. У ході роботи над проектом вчені довели, що пиво, як і більш міцні алкогольні напої, здатне захистити організм від радіоактивного випромінювання.

 

 

Експеримент, проведений японцями, показав, що 0,5 л світлого пива на добу достатньо, щоб на 34% зменшити число хромосомних пошкоджень, які виникають після дії рентгенівських променів або важких частинок, наприклад, іонів водню.

 

 

На думку дослідників, подібний ефект досягається завдяки поєднанню  в пінному напої біологічно активних сполук з алкоголем. Відомо, що спирт поглинає вільні радикали, які при опроміненні приводять до генетичних порушень. Експерти уточнюють, що безалкогольне пиво не володіє захисними властивостями.

 

 

Звичайно пиво не панацея, але певними лікувальними властивостями воно звісно володіє. Загальна дія: пиво прискорює обмін речовин в організмі, сприяє омолодженню клітин.

 

 

Як показує досвід, люди, що регулярно вживають пиво (варто підкреслити - в помірних кількостях), старіють значно повільніше, ніж ті, хто пиво не п'є. Геронтологи вважають, що 1-2 кухлі пива в день уповільнюють старіння організму.

 

 

Пиво виводить з організму канцерогенні речовини і знижує ризик захворіти на рак. Ще одне дослідження японських учених показало, що регулярне вживання пива здатне понизити ризик захворювання в 2-3 рази. Може бути тому, в останні десятиліття пиво стало в Японії національним напоєм.

 

 

Крім того, абсолютно точно встановлено, що пиво виводить з організму солі алюмінію, а жодна інша рідина цього зробити не може.

 

Пиво - кращий захист від радіації.

 

Чарівними властивостями пива цікавилися й американські вчені, які прийшли до висновку, що у тих, хто вживає щодня одну-дві дози алкоголю (13,2 г спирту або 330 г пива) знижується ризик серцевого нападу на 50%.

 

 

Завдяки високому вмісту вуглекислоти напій стимулює розширення капілярів слизової оболонки, а тим самим і швидке всмоктування рідини в кров. Проте вчені попереджають, що це гідність насамперед світлих сортів.

 

 

Пиво - єдиний алкогольний напій, що містить хмільну гіркоту, яка активізує виділення шлункового соку, пригнічує небажану дію алкоголю в пиві. Перейшли з хмелю в пиво активні речовини мають заспокійливу, болезаспокійливу і гіпнотичний дії, гальмують зростання і розмноження бактерій.

 

 

Тим часом недавно проведені статистичні дослідження показали, що все більше людей на планеті стають любителями саме пінного напою. За останні роки українці стали менше пити горілки і все частіше вживають пиво, кількість прихильників якого виросло з 63% майже до 71%.

Комментарии наших посетителей

Alex, 2013-02-04 23:37:40:
Всё верно, при условии употребления ПИВА, а не помоев, который делают в Украине.
 
Оставить комментарий

Новости