Вживання в їжу яєчних жовтків прирівняли до паління

Вживання в їжу яєчних жовтків прирівняли до паління
Доктор Девід Спенс (David Spence) спільно з співробітниками університету Західного Онтаріо в Канаді встановив пряму залежність між кількістю з'їдених яєчних жовтків і серцево-судинними захворюваннями.
Для свого дослідження медики вибрали 1200 пацієнтів і пацієнток у віці 61-62 років, що спостерігалися в клініці профілактики судинних захворювань. В ході збору анамнезу вчені приділяли особливу увагу кількості викурених сигарет на день і кількістю з'їдених яєць на тиждень.
У результаті з'ясувалося, що яйця, що містять велику кількість холестерину, сприяють появі нальоту на внутрішніх стінках кровоносних судин і збільшують схильність пацієнта до утворення бляшок (дослідження проводили за допомогою ультразвуку).
Відомо, що вже після 40 років загальна площа покриття сонної артерії бляшки холестеринів у людини поступово збільшується. Однак у курців та любителів жовтків цей процес відбувається в рази швидше, укладають канадські медики.
Доктор Спенс виявив, що при вживанні трьох і більше яєць на тиждень холестерин відкладається на стінках судин і тим самим збільшує ризик інфаркту, інсульту, атеросклерозу або ішемічної хвороби серця. При цьому не мають значення стать людини, її кров'яний тиск, рівень холестерину, індекс маси тіла і наявність шкідливих звичок.
Виходить, щоб захистити себе від атеросклерозу та інших серддечно-судинних захворювань, необхідно утримуватися як від куріння, так і від цілком нешкідливою яєчні на сніданок.

Комментарии наших посетителей

 
Оставить комментарий

Новости